Coronavirus

AUGUSTUS 2020
Volgens de regels van het RIVM kan je gerust met wat mensen af spreken. Blijf daarbij wel op gepaste afstand van 1.5 meter, maar het begin is er weer! Suc6.

MAART 2020 CONAVIRUS

Lees hier meer over de adviezen van de Stichting Vriendenkiezen, gedurende de Corona periode:

ADVIES:

Op dit moment adviseren wij jullie alleen contact te hebben, via Appen, bellen en mailen. Dit om jezelf, maar ook anderen te beschermen.


WAAROM JUIST NU GRATIS INSCHRIJVEN?

Ben je alleen of eenzaam? Hoe fijn is het niet, om een berichtje of belletje van iemand te krijgen? Gewoon een gesprek, over je hond of kat en de alledaagse dingen. Schrijf je daarom in op onze geheel gratis toegankelijke vriendensite www.vriendenkiezen.nl voor mannen, vrouwen en stellen vanaf 21 jaar. Geen datingsite!

Ga een sociaal contact opbouwen en je krijgt er een leuke vriend of vriendin bij.

Samen zijn = het nieuwe bellen, Appen en mailen. Voor nu geldt, “voor elkaar te zijn en later persoonlijk met elkaar”. Elkaar nu zien is even niet aan de orde, dat komt later wel. Je zal zien hoe leuk het is, als je na een tijd van, Appen, bellen of mailen elkaar in het echt ziet. Op deze “simpele” manier, bouw je ook een band op.


IMPACT CORONA VIRUS

Van de week belde een vriendin van mij:

Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en met één werkgever heb ik nog steeds contact. We lunchen een aantal keren per jaar en ze komt altijd bij ons in de zomer barbecueën, want dan ziet ze mijn man ook weer een keer. Ze is al iets ouder en vindt dat ze door haar werkzaamheden van haar eigen bedrijf, te weinig sociale contacten heeft opgebouwd en daardoor soms toch eenzaam is. Als je haar spreekt, zou je dat zeker niet zeggen. Ze speelt golf, bridget en trekt er op uit, maar doordat ik haar al zo lang ken, spreekt ze dat ook uit. Van de week hadden we een App contact. Ik gaf aan, dat wij op de site stimuleren, om met elkaar te gaan Appen, mailen en bellen, want bij elkaar komen doen we nu even niet. Ze vertelde, dat ze zo verrast was deze week, door een vrouw, die haar belde (zij had dit telefoontje van haar nooit verwacht) en haar vroeg, hoe het met haar ging. Dit heeft ze zo gewaardeerd! Zo zie je maar weer, waar een belletje goed voor is. Ik zeg altijd maar, hoe zou jij het vinden, als iemand zoiets doet? Maak iemand blij met een telefoontje, pas goed op jezelf en de mensen om je heen!Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer info op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351. Dit telefoonnummer is bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.