zomer 2023

ZOMER 2023

Endelijk mooi weer. Wat hebben wij er lang op moeten wachten. Maar we gaan wel van het ene uiterste in het andere, eerst een tijd van alleen maar regen en nu warmte en droogte. Tijd om leuke activiteiten buiten te ondernemen. Dat wordt weer de BBQ aan en gezellig met  vrienden eten en kletsen over van alles en nog wat. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn om een leuke avond te hebben. Wij hebben vriendinnen in alle “soorten en maten”. Met de een kunnen wij een goed gesprek hebben, met anderen weer lachen, dan hebben wij ook wandelvrienden en als het minder gaat, vangen we elkaar op en komen wij bij elkaar. Goede vrienden zijn zo belangrijk in je leven. Bij de geplaatste activiteiten zien wij bij de reacties op de website wat mensen schrijven. Iedereen is wel op zoek naar nieuwe contacten/vrienden. Wij hebben van diverse mensen begrepen dat er onderling veel gemaild wordt. Helaas kunnen wij dat niet volgen in verband met de wet op de privacy. Dus mensen, trek de stoute schoenen aan en wordt actief met het plaatsen van activiteiten of reageer/mail op een geplaatste activiteit. Geniet van de zomer, dan doen wij dat ook! Uiteindelijk moet je toch zelf de slingers ophangen!

JANUARI 2023

De feestdagen hebben wij weer achter de rug en wij gaan positief 2023 in. De afgelopen maanden zijn het aantal inschrijvingen op de website enorm toegenomen. Wat fijn dat jullie Vriendenkiezen hebben weten te vinden! Het aantal geplaatste activiteiten door jullie is gestegen tot boven de 650! Wij hebben een fantastisch plan klaar liggen voor de nieuwe website, gericht op de toekomst en zijn druk deze te realiseren. Dat gaat voor iedereen een feestje worden, compleet met app en chatfunctie. Wij houden jullie op de hoogte!

DECEMBER 2022

Sinterklaas is voorbij en de komt de kerst eraan. Gezelligheid! Voor velen heeft de koude decembermaand een minder leuke kant. Door de hoge energiekosten zitten veel mensen letterlijk in de kou, maar hoe leuk is het niet, als je samen iets kan vieren en delen. Zit je alleen, plaats dan een activiteit op de website, organiseer gewoon iets. Neem allemaal wat lekkers mee en jullie hebt een fantastische avond. Waarom niet? Gewoon doen. Ons motto is, niet geschoten is altijd mis.


SEPTEMBER 2022

Wij zijn weer getroffen door een nieuwe crises; de energie-crises. Hebben wij de corona crises nog niet volledig achter de rug (of helemaal niet), krijgen wij dit weer. Prijzen stijgen, lonen blijven achter en de energie is voor velen onbetaalbaar. Schrijnend is te lezen in de media, welke keuzes mensen moeten maken om het hoofd boven water te houden. Het wordt er allemaal niet beter op. Als je de gelegenheid hebt om op vakantie te gaan, mag je blij zijn dat je nog met het vliegtuig mee kan. Soms denken wij, wat is er nu nog leuk? Onze website is een van die dingen! Wij lezen op de website (helaas weten wij niet wat mensen mailen naar elkaar, i.v.m. de wet op de privacy) dat op nummer één staat: een kop koffie of thee met elkaar drinken, een goed gesprek en gezelligheid. Gelukkig hoeft dit niet veel te kosten. Vrienden geven je een boost in je leven, waardoor je gelukkiger wordt en vaak ook gezonder leeft. Dus ga aan de slag en plaats een activiteit. Heb je een tip? Mail het ons, alles is welkom.

AUGUSTUS 2022

Is het nu werkelijk gedaan met het gevaarlijke coronavirus? Gaan we het nu zien als gewoon een griepje? Toch denken wij dat iedereen op zijn hoede is, nu de herfst er weer aankomt. Een ding is zeker, je kan er behoorlijk ziek van worden. Heb je een verhaal over de corona periode en wil je dat met ons delen? Mail het ons, wij kunnen het ook anoniem op de site zetten.

AUGUSTUS 2020
Volgens de regels van het RIVM kan je gerust met wat mensen af spreken. Blijf daarbij wel op gepaste afstand van 1.5 meter, maar het begin is er weer! Suc6.

MAART 2020 CORONAVIRUS

Lees hier meer over de adviezen van de Stichting Vriendenkiezen, gedurende de Corona periode:

ADVIES:

Op dit moment adviseren wij jullie alleen contact te hebben, via Appen, bellen en mailen. Dit om jezelf, maar ook anderen te beschermen.


WAAROM JUIST NU GRATIS INSCHRIJVEN?

Ben je alleen of eenzaam? Hoe fijn is het niet, om een berichtje of belletje van iemand te krijgen? Gewoon een gesprek, over je hond of kat en de alledaagse dingen. Schrijf je daarom in op onze geheel gratis toegankelijke vriendensite www.vriendenkiezen.nl voor mannen, vrouwen en stellen vanaf 21 jaar. Geen datingsite!

Ga een sociaal contact opbouwen en je krijgt er een leuke vriend of vriendin bij.

Samen zijn = het nieuwe bellen, Appen en mailen. Voor nu geldt, “voor elkaar te zijn en later persoonlijk met elkaar”. Elkaar nu zien is even niet aan de orde, dat komt later wel. Je zal zien hoe leuk het is, als je na een tijd van, Appen, bellen of mailen elkaar in het echt ziet. Op deze “simpele” manier, bouw je ook een band op.


IMPACT CORONA VIRUS

Van de week belde een vriendin van mij:

Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en met één werkgever heb ik nog steeds contact. We lunchen een aantal keren per jaar en ze komt altijd bij ons in de zomer barbecueën, want dan ziet ze mijn man ook weer een keer. Ze is al iets ouder en vindt dat ze door haar werkzaamheden van haar eigen bedrijf, te weinig sociale contacten heeft opgebouwd en daardoor soms toch eenzaam is. Als je haar spreekt, zou je dat zeker niet zeggen. Ze speelt golf, bridget en trekt er op uit, maar doordat ik haar al zo lang ken, spreekt ze dat ook uit. Van de week hadden we een App contact. Ik gaf aan, dat wij op de site stimuleren, om met elkaar te gaan Appen, mailen en bellen, want bij elkaar komen doen we nu even niet. Ze vertelde, dat ze zo verrast was deze week, door een vrouw, die haar belde (zij had dit telefoontje van haar nooit verwacht) en haar vroeg, hoe het met haar ging. Dit heeft ze zo gewaardeerd! Zo zie je maar weer, waar een belletje goed voor is. Ik zeg altijd maar, hoe zou jij het vinden, als iemand zoiets doet? Maak iemand blij met een telefoontje, pas goed op jezelf en de mensen om je heen!Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer info op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351. Dit telefoonnummer is bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.